Σοφία Στουραΐτου

Ψυχολόγος MSc, Σύμβουλος Απασχόλησης

Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα: «Ψυχολογία και ΜΜΕ» επίσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τον Ιούνιο του 2013 ολοκλήρωσε το Τριετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: «Θεραπεία Οικογένειας Συστημικής Προσέγγισης» που οργανώνει η Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ Αττικής. Παράλληλα, το 2012 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτιση συμβούλων απασχόλησης στο πλαίσιο της Πράξης  «Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Υποστηριζόμενη Απασχόληση Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Ελεύθερη Αγορά Εργασίας», που οργάνωσε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, σε συνεργασία με την ΠΕΨΑΕΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Από το 2007 εργάζεται στον τομέα της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης έχοντας αποκτήσει μεγάλη κλινική εμπειρία στην ατομική και ομαδική συμβουλευτική ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.